Over dit project
De Delta Coalition is de eerste internationale coalitie, die opgericht is om de veerkracht van stedelijke deltas te verhogen en het leven in deltagebieden te verbeteren. De coalitie faciliteert de uitwisseling van kennis, innovatie en creativiteit tussen haar deelnemende landen. Inherent werd gevraagd door het Ministerie van Buitenlandse Zaken om een visuele identiteit en een website te ontwerpen.
Wij ontwierpen een ligatuur die binnen de beeldtaal fungeert als een koppelelement tussen kleurvlakken en fotografie. Het gekozen kleurenpalet bestaat uit een aantal basiskleuren die met elkaar gemengd mogen worden om een nieuwe kleur te vormen. Dit verwijst naar het idee van samenwerking tussen aangrenzende en overlappende kennisdomeinen op het gebied van deltas.
De Delta Coalition bestaat op dit moment uit 12 landen. Het beheer van de website rouleert per jaar tussen de verschillende landen. De identiteit is vastgelegd in een styleguide die online beschikbaar is voor de coalitie. De Ubuntu letter is gekozen op zijn uitgebreide karakters en licentie vrije beschikbaarheid in alle talen, zo kan de identiteit makkelijk door ieder land ingezet worden. 
Ministerie van Buitenlandse Zaken / Concept ontwikkeling / Visuele identiteit / Website ontwerp / Styleguide / Website ontwikkeling door 23g.nl

Meer werk:

Back to Top