Over dit project
In juni 2011 berichtte de Volkskrant dat het brein van de stadsmens net zo prikkelbaar is als dat van een gestrest proefdier. Onderzoek wijst gelukkig uit dat de natuur, zelfs een afbeelding ervan, al genoeg is om deze geprikkelde mens te bedaren. 

Happy Faces richt zich op de interactie tussen de mens en natuur in de stad. Elk van de Happy Faces is een unieke infographic van één van de top 10 monumentale bomen in Rotterdam. Gebundeld in boekvorm vormen zij een stadsgids om de bomen te bezoeken. De bomen zijn herkenbaar aan een bordje met het bijbehorende masker erop. 

De fysieke maskers spiegelen op interactieve wijze de mentale staat van de stadsmens en het effect dat de bomen hebben. De aanschafprijs van een masker zou bijvoorbeeld ten goede komen aan de landelijke bomenstichting. 
Eigen project / Voorstel visuele identiteit / Concept ontwikkeling / Product ontwerp / Publicatie / Gepubliceerd in Items 2012, nr.4/5 / Gepubliceerd in Bright magazine 2012, nr. 48 / Gepresenteerd op het Graphic Design Festival Breda 2012 / Tentoongesteld tijdens Open Studio – Douwe Egberts Café Nationale Nederlanden, Rotterdam oktober 2013 - februari 2014
Door gebruik te maken van de stadsgids kunnen de top 10 monumentale bomen worden bezocht, en kan de biologische en geografische informatie van een boom van het bijbehorende Happy Face afgelezen worden.
Het bezoeken van de bomen, zowel als de handeling waarin het masker een 'happy face' krijgt, dienen als herinnering dat er een fysieke actie nodig is om onszelf te verbinden met onze omgeving.
De achterkant van elk masker bevat achtergrond informatie over de bijbehorende boom, en het verhaal wat deze boom een unieke monumentale boom maakt.
Alle tien de maskers en hun omschrijvingen kunnen in de stadsgids gevonden worden. Maar om de bomen te zien... zal je ze toch echt buiten moeten opzoeken.
Expositie Nationale Nederlanden Douwe Egberts Café

Meer werk:

Back to Top