(Un)usual Business

Over dit project
(Un)usual Business is in 2013 gestart als een onderzoeksgroep voortgekomen uit een samenwerking tussen kunstinstelling Casco - Office for Art, Design and Theory en Kritische Studenten Utrecht (KSU), om collectief onderzoek te doen naar alternatieve vormen van economie. Sinds 2015 is Inherent betrokken bij dit project om als vormgevers bij te dragen aan de activiteit en de zelforganisatie van (Un)usual Business.
We ontwierpen een logo en ontwikkelden een visuele taal die het onderzoeksproces van (Un)usual Business open en transparant maakt. Een beeldtaal die verwijst naar de schematische abstracte cirkels en lijnen waarmee organisatievormen vaak in kaart gebracht worden. In plaats van deze beeldtaal als een interne communicatievorm te gebruiken, is er gekozen om het (iconisch) samen te laten vallen met de communicatie naar buiten toe. 
Vertaald naar het ontwerp van de website verwijst de minimale vormgeving van kleuren, lijnen en cirkels naar het idee dat economische organisatie voor iedereen inzichtelijk en toegankelijk kan zijn  – als het ware open en flexibele kantlijnen van een nieuw economisch speelveld (in wording).
(Un)usual Business / Doorlopend project / Visuele identiteit / Concept ontwikkeling / Website ontwerp / Print communicatie / Digitale communicatie / Onderzoeksplatform / Experiment Website ontwikkeling door Linksmith
Website
Selectie overige uitingen

Meer werk:

Happy Faces
Tent Academy Awards
We Are the Time Machines
Catalyst Lab
Tent Academy Awards
Society of the Query
Valo
Gat in de Markt Festival
Delta Coalition
Commoning Perspectives
Back to Top