Over dit project
(Un)usual Business doet collectief onderzoek naar nieuwe vormen van economie, berust op ideeën over commoning en zelforganisatie (sinds begin 2015 is Inherent hierbij betrokken). Eind 2015 nodigde Casco - Office for Art, Design and Theory (Un)usual Business uit om bij te dragen aan de tentoonstelling "We are the Time Machines: Time and Tools for Commoning". 

Om dit te doen hebben we 4 magneetborden ontworpen met een gebruiksaanwijzing die de werkwijze van (Un)usual Business introduceert. Iconisch verwijzen de borden naar magneet- of prikborden als een flexibel middel voor organisatie. Door de borden om te draaien en daarmee kleuren 'uit te zetten' ontstaat er een gespreksmodus. 
(Un)usual Business / Casco - Office for Art, Design and Theory / Concept ontwikkeling / Tentoonstelling bijdrage / Product ontwerp / Experiment / i.s.m. Caspar Rutteman / Productie borden door Casco
Het Concept
In de basis onderscheiden we vier domeinen bij (Un)usual Business:
1. Ruimte voor verdieping 
2. Ruimte voor inzicht 
3. Ruimte voor overzicht 
4. Ruimte voor actie 
Met deze 'ruimtes' willen we theorie en praktijk samenbrengen in onze werkzaamheden. Door elk van de ruimtes als een kleur te introduceren (groengeel, zwart en blauw), behouden we de mogelijkheid om op intuïtieve wijze naar verschillende vormen van samenhang te zoeken. Denk aan: theoriemethoden, middelen, uitvoeren of bijvoorbeeld ideeconcept, product, gebruik.
Zowel de aard van (Un)usual Business als die van de expositie zijn zichtbaar in de manier waarop de presentatievorm van de borden samenvalt met het gebruik ervan. De borden konden op experimentele wijze ingezet worden tijdens de activiteiten in de 5 maanden durende expositie. 
Opening van 'We are the Time Machines: Time and Tools for Commoning'. Foto door Coco Duivenvoorde.
'How to Care Together' evenement. Foto door Coco Duivenvoorde.

Meer werk:

Back to Top